Fysiotherapie

Het is zo vanzelfsprekend dat u kunt lopen, rennen, springen of bukken. Toch is het menselijk lichaam een bijzonder complex geheel en is het zeker niet voor iedereen vanzelfsprekend dat spieren, botten en gewrichten naar behoren functioneren.

Uw fysiotherapeut weet alles van het menselijk bewegingsapparaat en kan u helpen uw klachten te verminderen. Veel voorkomende klachten zijn onder andere lage rugpijn, nek-en gewrichtsklachten en sportblessures, maar ook bij revalidatie na een operatie of ziekte biedt fysiotherapie uitkomst. Fysiotherapie wordt niet alleen bij het behandelen van klachten toegepast maar werkt ook preventief: het doel is altijd om te voorkomen dat klachten terugkomen of erger worden.

De diverse behandelingen

Fysiotherapie is een verzamelnaam van diverse behandelmethodes. De bekendste behandelingen zijn oefentherapie en massage. Andere behandelmethodes die ik toepas in mijn praktijk zijn elektrotherapie (behandeling van de spieren door middel van stroomstootjes), elektromagnetische therapie, lichttherapie en warmtetherapie. Verder ben ik gespecialiseerd in oedeemtherapie en Feldenkrais.

Doel van de behandeling

Ik bespreek uw klachten met u en stel in overleg een behandelplan op. De belangrijkste doelen van fysiotherapie zijn:

  • Verminderen van pijn
  • Vergroten van uw bewegingsvrijheid
  • Versterken van spieren
  • Verbeteren van uw co√∂rdinatie

Fysiotherapie

Uw fysiotherapeut weet alles van het menselijk bewegingsapparaat en kan u helpen uw klachten te verminderen.
.

Massage

Massage zorgt voor ontspanning en helpt het om pijn, vastzittende spieren en andere symptomen te bestrijden.
.

Wilt u weten of fysiotherapie de juiste behandelmethode is voor uw klachten?

073 - 511 42 07

info@fvdheydenfysiotherapeut.nl

Ma - Vr: 8:30 - 18.00

Oedeemtherapie

Bij oedeemtherapie maak ik gebruik van manuele lymfedrainage, oefenen, bandageren en lymfetaping. Een behandelvorm van oedemen (vochtophopingen).

Feldenkrais

Feldenkrais is bewust worden door bewegen. Hierbij ligt de nadruk op wat je beweegt en niet hoe je beweegt. Dit leidt tot vermindering van pijnklachten en een aangenamer leven.

Oefentherapie

Oefentherapie het voorkomen, verminderen of volledig verhelpen van klachten. We mobiliseren, trainen en corrigeren uw houding en bewegingen.