Oedeemtherapie

Bij oedeemtherapie maak ik gebruik van manuele lymfedrainage, oefenen, bandageren en lymfetaping.

Manuele lymfedrainage is een behandelvorm van oedemen (vochtophopingen) waarbij door middel van specifieke massagegrepen de lymfebanen worden gestimuleerd. Het oedeem kan hierdoor ook in de lymfebanen worden gebracht en naar plaatsen waar de opname van het oedeem beter is. Deze techniek wordt vooral toegepast wanneer er sprake is van een destructie van de lymfebaan, of lymfeklieren verwijderd zijn. Bijvoorbeeld bij carcinomen; het bekendst is het mammacarcinoom, na operaties, trauma’s.

Hoe werkt Manuele lymfedrainage?

Veelal wordt de manuele lymfedrainage afhankelijk van de ernst van het oedeem aangevuld met bandages (zwachtelen) en/of lymfetaping. Ook wanneer er een tekort aan lymfebanen bestaat of verkeerd aangelegde lymfebanen, kan deze behandeling worden uitgevoerd. Verder kan de manuele lymfedrainage toegepast worden bij veel aandoeningen waarbij sprake is van spanningen en oedeemstuwingen, onder andere spanningshoofdpijnen.

Fysiotherapie

Uw fysiotherapeut weet alles van het menselijk bewegingsapparaat en kan u helpen uw klachten te verminderen.
.

Massage

Massage zorgt voor ontspanning en helpt het om pijn, vastzittende spieren en andere symptomen te bestrijden.
.

Wilt u weten of fysiotherapie de juiste behandelmethode is voor uw klachten?

073 - 511 42 07

info@fvdheydenfysiotherapeut.nl

Ma - Vr: 8:30 - 18.00

Oedeemtherapie

Bij oedeemtherapie maak ik gebruik van manuele lymfedrainage, oefenen, bandageren en lymfetaping. Een behandelvorm van oedemen (vochtophopingen).

Feldenkrais

Feldenkrais is bewust worden door bewegen. Hierbij ligt de nadruk op wat je beweegt en niet hoe je beweegt. Dit leidt tot vermindering van pijnklachten en een aangenamer leven.

Oefentherapie

Oefentherapie het voorkomen, verminderen of volledig verhelpen van klachten. We mobiliseren, trainen en corrigeren uw houding en bewegingen.