Oefentherapie

Kort gezegd is oefentherapie het voorkomen, verminderen of volledig verhelpen van klachten aan het bewegingsapparaat. Deze doelen worden bewerkstelligt door het mobiliseren, trainen en corrigeren van uw houding en bewegingen. Ik houd hierbij altijd rekening met uw persoonlijke situatie, wensen en mogelijkheden.

Bij welke klachten wordt
oefentherapie toegepast?

Als fysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in het verbeteren van gezonde beweging en lichaamshouding. De oefeningen die u krijgt helpen bij een groot aantal (beweging gerelateerde) klachten zoals:

  • Rug- en nekklachten
  • Pijn aan gewrichten
  • Bekkenklachten
  • Houdings- en bewegingsafwijkingen zoals scoliose
  • Spanningshoofdpijn of migraine
  • Neurologische klachten zoals hernia, ischias of zenuwpijnen
  • Incontinentie
  • Orthopedische klachten
  • Reumato├»de artritis

Oefentherapie bij chronische pijn

Pijn is een normale en gezonde waarschuwing van uw lichaam en heeft vaak een acute oorzaak. Wanneer pijn echter langer dan 3 maanden aanhoudt en geen relatie meer heeft met het oorspronkelijke letsel dan spreken we van chronische pijn.

Chronische pijn heeft vaak grote gevolgen op uw dagelijkse leven en algemeen functioneren. Goede begeleiding en behandeling van uw chronische pijn kan u helpen weer grip te krijgen op de situatie en de kwaliteit van uw leven te verbeteren. Dit doe ik door samen met u te kijken naar uw pijn. Waar kwam deze in eerste instantie vandaan? En hoe gaat u er op dit moment mee om? Gezamenlijk stellen we een plan op met haalbare doelen die voor u belangrijk zijn.

Fysiotherapie

Uw fysiotherapeut weet alles van het menselijk bewegingsapparaat en kan u helpen uw klachten te verminderen.
.

Massage

Massage zorgt voor ontspanning en helpt het om pijn, vastzittende spieren en andere symptomen te bestrijden.
.

Herkent u zich in bovengenoemde klachten? Dan kan oefentherapie, eventueel in combinatie met andere behandelmethodes, de oplossing voor u zijn.

073 - 511 42 07

info@fvdheydenfysiotherapeut.nl

Ma - Vr: 8:30 - 18.00

Oedeemtherapie

Bij oedeemtherapie maak ik gebruik van manuele lymfedrainage, oefenen, bandageren en lymfetaping. Een behandelvorm van oedemen (vochtophopingen).

Feldenkrais

Feldenkrais is bewust worden door bewegen. Hierbij ligt de nadruk op wat je beweegt en niet hoe je beweegt. Dit leidt tot vermindering van pijnklachten en een aangenamer leven.

Oefentherapie

Oefentherapie het voorkomen, verminderen of volledig verhelpen van klachten. We mobiliseren, trainen en corrigeren uw houding en bewegingen.